Одеська регіональна державна лабораторія Державної служби
України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Безпечні гриби – що потрібно знати

🍂🍄‍🟫Осінь традиційно є сезоном збору дикорослих грибів. Щороку саме в цей період зростає кількість випадків харчових отруєнь. Держпродспоживслужба нагадує:
📍 Не збирайте незнайомі гриби. Навіть їстівні види легко сплутати з отруйними.
📍 Не купуйте гриби на стихійних ринках. Реалізація дикорослих грибів дозволена лише за наявності експертного висновку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
📍 Не давайте грибні страви дітям, людям похилого віку чи тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
📍 Не зберігайте готові грибні страви довго. Гриби швидко псуються, тому їх варто вживати лише свіжоприготовленими.
📍 При перших симптомах отруєння (нудота, біль у животі, запаморочення) негайно звертайтеся по медичну допомогу.
🛒 Якщо ж купуєте гриби в торговельних закладах або на агропродовольчих ринках, звертайте увагу на:
✔️ наявність обов’язкової інформації про харчовий продукт;
✔️ умови зберігання;
✔️ цілісність упаковки та відсутність здуття кришки (якщо купуєте консервовані гриби);
✔️ не купуйте продукти з ознаками псування.
👉 Дотримання цих простих правил допоможе зберегти здоров’я вам та вашим близьким.
 
 

Зв'язок з нами:

ЄДРПОУ: 00702972 тел: (048) 705-3097 MailTo: odregionlab@ukr.net 67667, Одеський район, Одеська обл., смт. Хлібодарське, вул. Маяцька дорога, буд.27