Фахівцями Одеської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведено ряд наукових заходів щодо визначення екотоксикантів у стільниковому меді, який залишається на зимівлю бджіл.
У поточному році планується запровадження у лабораторну практику визначення екотоксикантів у стільниковому меді, який залишається на зимівлю бджолосімей з пасік районів та міст нашої області.
Дослідження зразків стільникового меду планується проводити відповідно до вимог патенту на корисну модель UA122391 «Спосіб визначення токсичності меду за допомогою тест культури інфузорій Colpoda steinii».
Запровадження даного методу допоможе зменшити ризики загибелі та поліпшить зимівлю бджіл, що в свою чергу заощадить витрачений час та зменшить фінансові втрати для пасічників. Після проведення всіх консультацій та порівнянь, та запровадження даного методу в практику ветеринарної медицини Одеська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів буде готова розпочати такі дослідження.
Очікувана вартість одного дослідження буде складати, згідно чинних тарифів 358,51 грн. з ПДВ за одну пробу.
До уваги пасічників та наукового співтовариства!
10.02.2022
Немає коментарів
Досліджуйте більше
Індонезія акредитувала українські лабораторії для безперебійного експорту української сільськогосподарської продукції
Міністерством сільського господарства Республіки Індонезія поновлено акредитацію Одеської прикордонної державної контрольно-токсикологічної лабораторії з продовольчої безпеки та Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби терміном на 3 роки. Тим самим гарантовано подальші безперебійні
До уваги шановних замовників
Випробувальний центр Одеської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту надає послуги комплексного лабораторного дослідження харчових продуктів відповідно до сфери акредитації (фізико-хімічні, хіміко-токсикологічні, мікробіологічні,