

Осінь традиційно є сезоном збору дикорослих грибів. Щороку саме в цей період зростає кількість випадків харчових отруєнь. Держпродспоживслужба нагадує:

Не збирайте незнайомі гриби. Навіть їстівні види легко сплутати з отруйними.

Не купуйте гриби на стихійних ринках. Реалізація дикорослих грибів дозволена лише за наявності експертного висновку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

Не давайте грибні страви дітям, людям похилого віку чи тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Не зберігайте готові грибні страви довго. Гриби швидко псуються, тому їх варто вживати лише свіжоприготовленими.

При перших симптомах отруєння (нудота, біль у животі, запаморочення) негайно звертайтеся по медичну допомогу.

Якщо ж купуєте гриби в торговельних закладах або на агропродовольчих ринках, звертайте увагу на:

наявність обов’язкової інформації про харчовий продукт;

умови зберігання;

цілісність упаковки та відсутність здуття кришки (якщо купуєте консервовані гриби);

не купуйте продукти з ознаками псування.