Одеська регіональна державна лабораторія Державної служби
України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

🥚🍳 Яйця — це один із найпопулярніших харчових продуктів

🥚🍳 Яйця — це один із найпопулярніших харчових продуктів, який завжди можна знайти у холодильнику у майже кожного споживача. А от як правильно вибрати яйця в магазині, щоб бути впевненими в їхній якості та безпечності? Розповідаємо.
🔎 Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути цілим, без пошкоджень:
▫️ якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це може свідчити про неправильне зберігання;
▫️ зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара — привід відмовитися від покупки.
🥚 Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин, плям і дефектів.
Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина — вагома причина не купувати продукт.
👀 Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).
❄️ Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики псування.
🫶 Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!

Зв'язок з нами:

ЄДРПОУ: 00702972
тел: (048) 705-3097
MailTo: odregionlab@ukr.net
67667, Одеський район,
Одеська обл., смт. Хлібодарське,
вул. Маяцька дорога, буд.27